Dödliga är ett instagram-projekt som handlar om att höja ungas röster kring psykisk ohälsa. Detta genom att ge dem en kreativ plattform där de kan dela med sig, öppna upp sig och kommunicera med varandra.

Grundidén går ut på att unga filmar sig själva i korta klipp och berättar helt öppet och ärligt vad de tänker eller känner just nu i livet. Man får följa tre personer under tre månader, innan man växlar till tre nya.

Under denna perioden så gör även andra personer inhopp på kanalerna, och det publiceras också animationer, poesi mm gjorda av unga med anknytning till våra ämnen.

Målet med Dödliga är att visa unga att det är okej att vara som man är. Man är inte ensam, eller ett freak för att man känner som man gör. Vi är ett stort gäng som dealar med tunga ämnen, och utifrån det hoppas vi kunna bygga ett nätverk och en gemenskap på plattformen där man kan stötta och hjälpa varandra.

Just nu har vi lanserat en ny säsong med Iggy, Kitok och Irene. Denna säsongen är också en del i vår specialsatsning i projektet att luckra upp stigmat kring psykisk ohälsa hos killar!

Se mer på vår kanal ---> https://www.instagram.com/dodliga/

Se mer på vår kanal ---> https://www.instagram.com/dodliga/