Stiftelsen Den Andra Sidan är en icke vinstdrivande insamlingsstiftelse med bas i Malmö och Båstad. Stiftelsen grundades på initiativ av Amanda Romare och Pernilla Romare 2014ª, med syfte att skapa digitala plattformar för att förebygga psykisk ohälsa bland unga.
Stiftelsen har som mål att genom kommunikation och fiktion minska rädslan för döden, bekämpa utanförskap, förebygga psykisk ohälsa och självmord. Inriktningen utformas i nära samarbete med vår ungdomsgrupp.
Då ämnena är laddade har vi valt att även bygga upp en referensgrupp med professionella vuxna från olika organisationer och områden. Detta för att enkelt kunna få vidare perspektiv på etiska dilemman som kan dyka upp. Läs mer under fliken PARTNERS.

I Stiftelsens styrelse sitter ordförande Pernilla Romare och styrelseledamöterna Titti Sjöberg, Sabina Karlsson, Lotta Björck, Amanda Romare och Adina Romare.

ª) Stiftelsen Den Andra Sidan hette från början Gabriel Klints insamlingsstiftelse, men i och med att projektet växte och blev större än ursprungsdelens tv-serie Gabriel Klint, tog styrelsen beslut i mars 2019 att byta namn till Stiftelsen Den Andra Sidan.

Nedan hittar ni info om medarbetarna i Den Andra Sidan-gruppen:

Amanda Romare

Amanda Romare, Producent och CEO, skapade historien om Gabriel Klint som 19-åring och grundade tre år senare projekt Den Andra Sidan. Allt växte fram från en mix av kärleken för kultur och fiktion, nyfikenheten på nya plattformar och en stor frustration över stigmat kring tunga ämnen och ensamheten det skapar.
Idag har projektet gått från en roman till att bli ett av Sveriges största transmediaprojekt som tar sig an fiktion och psykiska hälsa. Spännande tider väntar då hela projektet ska lanseras under 2020, men målet för Amanda kommer alltid bli detsamma - ingen ska känna sig ensam eller onormal för man dealar med ångest, depression, självmordstankar, existentiella tankar eller andliga upplevelser.
Antingen är alla freaks eller ingen freak.

Tv-serier säger mer än tusen ord: Handmaid’s Tale, Sense 8, Kidding, Fringe och Avatar - den sista luftbändaren.

Kontakt: amanda (@) denandrasidan.se


Pernilla Romare, projektledare och regissör,
 grundade projektet tillsammans med Amanda 2011. Hon står bland annat bakom manus och regi för tv-serien, hon är mastermindet bakom meditationsappen Leeway och är den händigaste i gänget som renoverar kontoret och snickrar ihop rekvisita.
En av de viktigaste delarna i projektet som Pernilla också är ansvarig för är vår ungdomsgrupp och våra projektträffar med dem, som genomsyras av öppenhet, ärlighet, acceptans och gemenskap.
”Pressen på unga är så stor idag att det lätt blir ytterligare tyngd om man betonar att de borde ändra sig. Nä, in i grottan och sitt där tillsammans. Grilla lite halloumi, och vänta på bättre dagar.”

Silicon Valley, Happy Valley, Bonusfamiljen, Förhäxad, Six feet under.

Kontakt: pernilla (@) denandrasidan.se

Pernilla Romare
Adina Romare


Adina Romare, teknisk projektledare,
började arbeta med projektet direkt efter att hon gick ut gymnasiet, och har därefter lett all den tekniska projektledningen från utvecklingen av apparna till Den Andra Sidan hemsidan.
Adina är en kreativ klippa, och står för väldigt mycket av layouten och formgivningen av de olika delarna, bland annat all design för Här ligger jag... Hon är också skådespelerska och spelar den förtvivlade men starka Abby i tv-serien Gabriel Klint.

Game of Thrones, GIRLS, Handmaid’s Tale, Stranger things och Atlanta.

Kontakt: adina (@) denandrasidan.se


Hillevi Gustafson, regissör och projektledare,
 har under det senaste åren skrivit manus och regisserat dramapoddarna Valgrind och The London Necropolis Railway. Hon kom in tidigt i projektet då hon bland annat var platschef och projektledare vid inspelningen av tv-serien Gabriel Klint. Hillevi har också hjälpt till med att ta fram de olika delarnas marknadsföringsstrategier.
Hon är den enda medarbetaren utan blodsband, vilket gruppdynamiken är tacksam för, då hon som svenskamerikanska ger gänget pondus, stabilitet och välbehövande optimism.

Buffy and the vampire slayer, Firefly, Parks and Recreations, Supernatural, The Magicians.

Hillevi Gustafson